Opleiding

Voortgezette vorming

Zie bestanden in bijlage.

Opleidingscentra

  • Brokers Training werd opgericht op initiatief van Assurama en behoort nu tot de operationele poten van FVF. Brokers Training wil neutrale, kwalitatief hoogstaande, betaalbare permanente vorming organiseren onder de vorm van praktische cursussen, die inspelen op de behoeften van de verzekeringsmakelaar, zijn personeel en andere financiële tussenpersonen. Het cursusaanbod is bijzonder ruim en wordt helemaal afgestemd op de behoeften van onafhankelijke makelaars.
  • CEPOM staat voor Courtiers Education Paritaire/Paritaire Opleiding Makelaars. Dit paritair fonds werd in maart 2000 door de sociale partners opgericht ter bevordering van de opleiding en de werkgelegenheid in de sector van de makelarij en de verzekeringsagentschappen.
    • CEPOM biedt een praktijkgericht en gevarieerd opleidingsaanbod dat is toegespitst op functies in evolutie in de sector van de makelarij en verzekeringsagentschappen.
    • Werkgevers binnen het Paritair comité 307 dragen bij tot de financiering van dit fonds via een bijdrage aan de RSZ. Voor werknemers die deelnemen aan deze opleidingen dient bijgevolg geen extra kost betaald te worden.
  • INSERT is het opleidingscentrum van de Beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen (Assuralia).
  • Maatschappijen bieden vaak voortgezette vorming aan die aansluit bij hun productengamma.  Meerdere maatschappijen coördineren hun aanbod voortgezette vorming met Brokers Training.

Erkende cursussen